onsdag 15. juni 2016

Klatrehortensia



Klatrehortensia foran til høyre.



Denne selvklatrende planten vokser ikke så fort som for eksempel eføy, men du får lønn for tålmodigheten etter noen år i form av fantastiske, hvite skjermblomster. De blomstrer fra juni til september, og tiltrekker seg mengder av bier og sommerfugler. De blomstrende greinene kan vokse en halv meter ut fra veggen eller gjerdet. På grunn av vekten av blomstene, kan slyngtrådene blåse av i sterk vind. Det er derfor lurt å støtte opp greinene.
I tillegg til de vakre blomstene, har hortensia også friske, blanke, grønne blader. Det finnes en mengde hortensiaer som feller bladene, for eksempel Anomala petiolaris, med mindre, kremfargede blomster enn de eviggrønne hageplantene. De nakne, rødlige greinene er vakre i seg selv. Hydrangea integrifolia er en eviggrønn slyngplante.

Klatrehortensia er en enkel plante, som trives både i sol og skygge. Den liker humusjord med nøytral pH-verdi, og trenger normal vanning. Slyngplanten tar seg svært godt ut på en nordvendt vegg eller gjerde. Særlig i blomstringsperioden vil den lyse opp på slike skyggefulle steder. Planten kan bli 8-15 meter høy og 2,5-5 meter bred. Men du behøver selvsagt ikke å la den vokse seg så stor. Planten kan beskjæres til passende størrelse om høsten eller tidlig om våren.

1 kommentar:

  1. TINY BOTTLE ROCK RINGS | Shop | TINY TINY BOTTLE ROCK
    A brand new twist on the classic TINY titanium piercing jewelry BOTTLE titanium connecting rod ROCK titanium straightener line. stiletto titanium hammer TINY BOTTLE ROCK is a brand-new twist on the classic TINY BOTTLE ROCK black oxide vs titanium drill bits line.

    SvarSlett